top of page
Molinó próba Somodi Ágnes Divatszalon.jp
Molinó próba Somodi Ágnes Divatszalon
Molinó próba Somodi Ágnes Divatszalon
Bejelentkezés konzultációra
A titok, amitől tökéletes lesz a ruhája...

Nálunk a ruhapróba olyan, akár egy kaland, ahol a főszerep az Öné és mi vagyunk a kisérők, akik ezen az úton végig vezetjük Önt.

Ahol a mi szaktudásunk egyesül az Ön életérzésével. Ennek a közös munkának az eredménye az a ruha, amelyet alkotó társként együtt hoztunk létre, aminek létrejöttében segítettük egymást.

Ruhaszalonunkban a ruha méretre varrásakor olyan módszert alkalmazunk, ami a saját egyedülálló technikánk, melyet a gyakorlatban megszerzett tapasztalataink alapján fejlesztettünk ki.

Molinó próba Somodi Ágnes Divatszalon.jp
Miért van a molinópróbára szükség?

 

Az első találkozásunkkor a méretvétel után, nekünk „csak számok” adatok állnak rendelkezésünkre, melyek az Ön méreteit jelentik. De azt, hogy Ön mit szeret, mi kényelmes, miben érzi jól magát, arra csak a molinópróbán derül fény.

Mi az Ön méretei alapján dolgozunk, de legalább ugyanolyan fontos az emberi tényező, amitől igazán Öné lesz az elkészült ruha.

Molinó próba Somodi Ágnes Divatszalon.jp
A ruhakészítésünk első fázisa a molinó próba.

 

A molinó próbán már testet öltenek a terveink és álmaink.

Először egy jól alakítható próbaanyagból, úgynevezett molinóból készül el a ruha. Ekkor látjuk igazán, hogy az adott modell hogy mutat Önön állva, ülve, mozgás közben. Itt pontosítjuk az Ön által kiválasztott fazont. Úgy, mint:

  • fazonhossza

  • ujja hossza

  • eleje kivágása

  • egyéb szabásvonalak pontosítása

 

Erre a próbára már megfelelő cipő és melltartó is szükséges, hiszen ezen a próbán alakítjuk ki az Ön alkatának megfelelő ruhaformát.

Ez a próba mindig hosszabb időt vesz igénybe, hiszen mindent, a legapróbb részletekig most kell pontosítanunk. A molinópróba alapján kezdünk hozzá az Ön által választott ruhaanyag feldolgozásához

Íme a gyakorlat!

Csak akkor szabjuk ki a kiválasztott főanyagot, ha már tökéletes az Ön személyes szabásmintája, így nem tévedhetünk, előre látjuk a ruhát pontosan.

Ha nem így dolgoznánk, az Ön megelégedését kockáztatnánk.

Molinó próba Somodi Ágnes Divatszalon.jp

Nézzük a folyamatot:

1.      Első találkozás, tervezés, egyeztetés, főanyag kiválasztása, méretvétel

2.      Utána egy héttel akár már lehet a molinópróba, vagyis a kívánt fazont az ön mérete szerint megvarrjuk a próbaanyagból. Ezt a molinót lehet bátran szabni még, igazítani, korrigálni, itt önnek is lehet még kérése a részletekről, gallér, sliccek, díszek, zsebek helye, hosszúságok, kivágások. Megnézzük, hogy fest önön a ruha mozgás közben.

o   Jól esik-e benne leülni

o   felállni

o   sétálgatni

o   minden ott van-e, és ott is marad-e, ahol lennie kell

3.      Bélés nélküli próba. Ekkor már a választott anyagból varrt ruhát próbáljuk, ekkor már lényegi változás nem történik. 

4.      Az elkészült ruha átvétele (gyakran örömkönnyekkel 😊)

Bejelentkezés konzultációra
bottom of page