top of page

Mit vegyek fel a céges karácsonyra?

Mit vegyek fel a céges karácsonyra?

Közeledik az év vége és egymást érik az alkalmak, ahol csinosan kellene megjelenni. Ilyenkor a legtöbb nő az utolsó előtti pillanatokban szemlét tart a szekrény előtt és megállapítja, hogy nincs mit felvennie.

Rohanás a plázába, butikba körülnézni. Kevés a jó ruha, mert azt nem Önre szabták, hanem a próbababára vagy egy „átlagnőre”, aki soha nem is létezett.

Az, hogy 42-44 méret felett is van élet, a boltok többsége nem hajlandó tudomásul venni.

Vagy lemondóan felveszi a „biztos kis feketét” a tavalyi készletből. De mi lenne, ha az idén másképp alakulna?

 

Ha nem Ön igazodna a boltok kínálatához, a ruhákhoz, hanem a ruha szolgálná az Ön tökéletes megjelenését?

Vegyünk pár alapszabályt.

  • A kevesebb több. A céges partin Ön a munkakörét képviseli, még akkor is, ha kötetlen a buli, így a túl mély kivágások, övig érő hasítékok, kibuggyanó formák cseppet sem vonzók. Még 30 alatt sem. Ezt inkább a baráti eseményekre vagy randikra vegye fel.

  • Ha a párját a céges partijára kíséri el, akkor se vegyen fel túl szűk vagy merész szabású ruhát. Ő cseppet sem szeretné, ha a kollégái megbámulnák. Reprezentáljon elegánsan, értékesen, de ne ön legyen az est fénypontja.

  • De ne legyen túl szerény sem. Ilyenkor alulöltözöttnek számíthat, ha a hétköznapi kiskosztümjében megy, és ezen az erősebb rúzs és egy centivel magasabb cipősarok sem segít. Legyen mutatós, vállaljon fel olyan színeket, például pirosat vagy mályvát, amit az irodában nem szokott egyébként.

  • A karácsonyi parti télen van, tehát a hidegre is gondolni kell. A ruhához legyen egy jól illeszkedő kabátkája, boleró vagy blézer, netán egy különleges poncsó. Jobban fogja érezni magát, ha van mit levennie, vagy a hátára terítenie. A kötött kardigánokat felejtse el!

  • Akkor is alkalmi cipő kell, ha kint térdig ér a hó. (Bár az utóbbi években nem túl sok ilyen volt itt.) Vegye át a kocsiban, a parkolóban, a ruhatárban, mindegy. Rossz hírem van a fájós lábúaknak: a magas sarok, tűsarok mindenkinek jól áll. De van egy jó hírem is: megváltozik tőle a testtartás, kissé vékonyabbnak mutat és szebb vádlit csinál. Pár órára érdemes felvenni, ha egyébként nem is bírjuk.

  • Hagyja otthon a ridiküljét. Egy elegáns nőnek elég egy kis clutch, egy kis borítéktáska, ne hurcolja ide a fél életét magával. Tudom, hogy nehéz lemondani a tatyóról, de eleve átpakolni egy ilyen kis „semmiségbe” már meghozza az ünnepi kedvet.

  • Végül is az egész megjelenésének alapja egy jó, méretre varrott, igazított ruha, amit ha felvesz, máris fel van öltözve. A többi meg izgalmas kirakójáték a stílusa szerint. Ha ügyesen variálja, akár egy ruhával is túlélheti az év végét.

Sőt lesz karácsony jövőre is – ahogy a régi reklám énekelte.

Tetszett a bejegyzés, szeretné másokkal is megosztani?

Kapcsolódó cikkek:

Ajánlott Bemutatók
Legfrissebb Bemutatók
Archívum
Keresés címkék szerint
Egyéb
bottom of page