top of page

Kosztüm kényelmesen

Molett kosztüm – ülve is jól kell kinézni!

• Az időm nagy részét az irodában töltöm ülve, hogyan lehet ülés közben is csinos egy női kosztüm? • Mi a kritikus pont a kosztümöknél?

• Pont úgy nem látjuk magunkat jól, ahogy a legtöbben fognak minket látni a kosztümben, vagyis ülve! • Molett kosztümök esetén ide tesszük a hangsúlyos részeket.

Kezdjük egy őszinte vallomással: nem vagyok az a kimondottan sportos alkat. Sőt, nagyon nem… Szeretek sétálni, meg néha tornázni is, de a mindennapokba többnyire sajnos nem fér bele ennél több. Az időm nagy részét viszont az irodában töltöm ülve, így az olyan kosztümöt szeretem, ami kényelmes, meg jól is néz ki akkor is ha ülök, meg akkor is, ha felállok.

Hogyan lehet ülés közben is csinos egy női kosztüm?

 

A legfontosabb az, hogy minőségi anyagból legyen és szép legyen a gallérja, meg az ujja.

De miért pont ezek? Mert ha ülünk, akkor ezeken van a hangsúly, ezt látják a kollégáink, illetve az ügyfeleink belőlünk. Ezzel fejezzük ki magunkat munka közben.

Fontos, hogy a váll ne legyen túltömve, így a gallérrész - beavatottaknak a rever- a helyén marad, szépen kifekve.

Nincs annál kellemetlenebb, mint amikor egy hölgynek füléig felcsúszik hátul a gallérja. Rossz tartást ad sikktelen, pedig olyan sokszor látom a tévében a nyilatkozó hölgyeken, vagy akár egy konferencia résztvevőin…

Ha leül, illik kigombolni a kosztüm kabátját, vagy a blézert. Így sokkal kényelmesebb. Ekkor a blézer eleje sima marad, nem gyűrődik fel mellben, nem feszül meg a gomboknál, ami szintén erősít. A saját méretünk alapján készült blézer esetében kigombolás után is nagyon szépen követi a testünk vonalát blézerünk.

Mi a kritikus pont a kosztümöknél?

Ha már a mellnél tartunk, ez a rész a kosztümöknél a kritikus pont. 80-as melltartóméret és C kosár felett kerüljük a mellzsebeket, a hangsúlyos és elálló díszítést mellben.

A gond legtöbbször ott van amikor készen veszünk ruhát, hogy a próbafülkében állva próbálunk. Pont úgy nem látjuk magunkat jól, ahogy a legtöbben fognak minket látni benne, vagyis ülve!

Amikor szalonunkban méretre készítünk kosztümöt, a molinó próba során nagy hangsúlyt fektetünk arra is, hogy ülve is kényelmes és formás ruhadarabunk legyen.

Molett kosztümök esetén ide tesszük a hangsúlyos részeket.

Molett kosztüm esetében az arc közelébe tesszük a hangsúlyos részleteket és függőlegesen nyújtó szabásvonalakkal, élénk kiegészítőkkel segítjük a tekintet elterelését a szélesebb tájékokról A szín szinte bármilyen lehet, a hangsúly a jól eltalált fazonon és a minőségen van!

A kosztüm szoknyája, vagy nadrágja nagyon lényeges, hogy jó anyagból legyen, ne gyűrődjön, ne álljon el. Érdemes egyébként egy kabátkához mind a kettőt elkészíttetni, így sokkal jobban jön ki árban is, meg használatban is.

Nem a kosztüm fogja az alakot összetartani, formálni.

Ülés közben a legtöbb, gyenge, műszálas anyag „ülepes” lesz, vagyis a szoknyán, vagy a nadrágon a fenékrész megnyúlik és egy plusz ráncot vetve erősít. Ez sajnos igénytelen hatásúvá teszi a kosztümöt még akkor is, ha jól néz ki a felsője. Aki ülőfoglalkozású, két szoknyával akár évekig is elhordhat egy kosztümblézert, mivel a felső nincs olyan nagy igénybevételnek kitéve.

Mit tehetünk az „ülepesedés” ellen?

  • Mindenképp ügyeljünk a megfelelő szabásra és méretre. Nem a kosztüm fogja az alakot összetartani, formálni. Ez az alakformáló fehérnemű dolga. A túl szűk ruha egyébként is jobban kövérít.

  • A másik tippem a kilógatás. Amikor nem hordjuk, a szoknyát, vagy a nadrágot, akkor vállfán kell tartani, nem fektetve, tehát a szoknyát két oldalt felakasztva, nem félbehajtva tesszük a vállfára. Ekkor az anyag jó eséllyel kiegyenesedik.

Végül a legfontosabb – merjünk variálni, ne vegyük fel egymás utáni napokon ugyanazt az összeállítást. Ez kellemesé teszi a reggeli készülődést. Nem kell óriási gardrób ahhoz, hogy ezt megtegye! Hallgasson a női megérzésére, a hangulatára, és legyen egy tudatosan összeválogatott ruhatára, amiből bátran tud választani.

Mi abban tudunk segíteni, hogy ne érezze többé problémának a méretét és ismét legyen kedve saját magával, a megjelenésével variálni!

Tetszett a bejegyzés? Megosztaná mással is? Itt megteheti!

Kapcsolódó írások:

Ajánlott Bemutatók
Legfrissebb Bemutatók
Archívum
Keresés címkék szerint
Egyéb
bottom of page