top of page

Alkalmi ruha – a női lélek ünnepe


Anasztázia estélyi ruha

Az alkalmi ruha választásakor szeretnénk, ha a külsőnk többet mutatna, ha a lelkünk is átragyoghatna az anyagán. Az alkalmi ruha elég tág fogalom, én jobban szeretek megfelelő ruháról, megfelelő megjelenésről beszélni. Rég elmúlt (vagy tán soha nem is volt?) olyan időszak, amikor volt „az alkalmi ruha”, amiben bárhol meg lehetett jelenni.

 

Fontos alkalom lesz, szeretnénk jól kinézni!

Ahány alkalom, annyiféle ruha - ötlet, kreativitás és stílus kérdése nagyrészt, nem elsősorban pénzkérdés… Az alkalmi ruha színével fazonjával, hosszával az adott helyre és időre is reflektálunk amellett, hogy a saját előnyös vonásainkat emeljük ki. Kényes pont ez, hogy ne legyünk se túl, sem pedig alulöltözöttek, vagyis kezeljük stílusosan és helyén a dolgokat. Ezért az alkalmi ruha nem feltétlenül estélyi ruhát jelent, inkább alkalmi kosztümöt, koktélruhát, kisestélyit, vagy éppen egy komplét, ahol a sima alapruhához illő ünnepi kidolgozású, díszesebb kabátka teszi csodálatossá a megjelenésünk.

Kezdjük a ruha színével

Az „örök kis feketét” már mindenki megírta. Való igaz, hogy egy jó fazonú fekete mindenkinek jól áll, de nézzünk egy kicsit körül jobban. Napközbeni, eseményre vegyünk fel bátran színesebb alkalmi ruhát, vagy a hétköznapi kedvenc színünkből egy árnyalattal élénkebbet. Sokan mondják azt, hogy bizonyos kor felett (nem mondok számokat) már csak a sötét, leplező, szolid fazonok állnak jól. Én azt mondom, a személyiség a kulcs, lehet pasztell színekben is elegáns egy nő, bármennyi is az évei száma, csak jól kell megválasztani a fazont.

Mintás alkalmi ruha?

Az alkalmi ruha készülhet mintás anyagból is, elegáns, ha a kelme csak anyagában mintázott, vagy színben illő csipkével díszített - ekkor a csipke mintája lesz hangsúlyos. A minta ízlés kérdése, de azt tudni kell, hogy a nagy, élénk minta erősít. Van még egy „hibája”, mégpedig az hogy emlékezetes. Ha egy feltűnő mintás ruhában megjelenünk valahol, azt megjegyzik, így nem tudjuk túl sokszor felvenni anélkül, hogy unalmasnak tűnnénk, mint aki „mindig ugyanabban jár”. Egy kevésbé feltűnően mintás ruha újjáéled egy hangsúlyos kiegészítővel (kendő, boleró, élénk bizsu, öv) és még a legjobb barátnőnk is azt hiszi, hogy már megint egy új ruhában vagyunk!

Színes alkalmi ruha

Izabella estélyi ruha

Egy feltűnőbb, élénkebb színnel kiegészítve, vagy színes betétekkel ünnepivé varázsolhatunk egy sima fazont is. Érdemes megpróbálni a pirosat, szinte minden nőnek jól áll, csak a mennyiségét és az árnyalatát kell jól megválasztani. Az alkalmi ruha anyaga mindenképpen finom, igényes legyen. Az olcsó, műszálas anyagról messziről lerí, hogy olcsó, műszálas anyag, csak épp mi szeretnénk mást gondolni róla. Végül egy csipet merészség sem árt: azt kell mondjam, minden nőben van még egy kicsi plusz csillogás, amit eddig nem tudott, vagy nem mert megmutatni magából. Ez nem függ sem az életkortól, sem a mérettől. Egy személyes stílusra megálmodott, méretre varrt alkalmi ruha a léleknek is ünnep.

Kapcsolódó bejegyzések:

Ajánlott Bemutatók
Legfrissebb Bemutatók
Archívum
Keresés címkék szerint
Egyéb
bottom of page