top of page

Az Örömanya ideális ruhatára – szertartástípusok szerint öltözzön

Az Örömanya ideális ruhatára – szertartástípusok szerint öltözzön

Az esküvő szervezése nem csak a menyasszonynak, hanem az örömanyának is nagy izgalom. Mivel egy esküvő több helyszínen is zajlik, a nagy napra való felkészülésben az is fontos, hogy megfelelően, kényelmesen, de nagyon csinosan öltözzünk, átöltözzünk, ha kell.

Vajon milyen ideális esetben egy örömanya ruhatára?

Sorra vesszük, milyen ruhákra lesz szükség a nagy nap folyamán, hiszen nekünk is át kell öltözni a nap folyamán, nem csak a menyasszonynak.

 

Ugye nem szeretné egy ruhában tölteni a napot reggeltől éjszakáig? Az átöltözés felfrissít, kell, hogy lehetősége legyen rá Önnek is. Lássuk, mit érdemes felvennie a nap forgatókönyve szerint - itt egy olyan napot írok le, ami nem biztos, hogy mindenkinek így lesz, de a főbb pontokban biztos van egyezés az Önök esküvői tervével.

Mindez milyen ruhatárral oldható meg kényelmesen és megfelelően?

Egy 5 részes örömanya szettel kényelmesen és stílusosan jelenhet meg a nagy napon

A szett részei: szoknya, vagy nadrág, blézer, ruha, 2 blúz, egy rövid és egy hosszú ujjú

  1. Polgári szertartás az önkormányzat dísztermében a szűkebb családdal, tanúkkal. Egyszerűbb szett, egy szépen szabott hosszú ujjú blúz, szoknya, esetleg egy stóla.

  2. Templomi szertartás, ide kell a legelegánsabban öltözni, hosszúujjú blúz, blézer, magassarkú cipő, esetleg kalap, vagy kendő is. Váll és térd mindenképpen fedett legyen, de ha igazán elegánsak akarunk lenni, akkor nem veszünk nadrágot, csakis szoknyát, bár ezt ma már lazábban veszik.

  3. Átöltözés egy könnyebb, elegáns, de kényelmes délutáni szettbe, (ez lehet egy rövid ujjú blúz, szoknyával, vagy egy jó szabású ruha) egy kis pihenés, családi találkozó, előkészíteni az esti lakodalmat. Ez a szett a vacsora első feléig is megfelelő, este, ha hűvösebb van, a ruha a blézerrel tökéletes komplét alkot.

  4. Éjfél után átöltözés tánchoz, bulihoz, laza eleganciával, esetleg egy kényelmesebb koktélruha.

Az örömapa öltözetét is igazítsuk a sajátunkhoz

Stílusos és kedves dolog összeöltözni. Mivel az úrnak biztos van egy kedvenc öltönye, ehhez csináltathatunk a ruhánk anyagából díszmellényt, illetve nyakkendőt, sőt méretes ing varrásában is tudunk segíteni.

Ne feledkezzen meg a cipőkről sem

Egy cipőben nem fogja bírni a lába a napot, pláne, ha az magassarkú. Mindig legyen Önnél tartalék harisnya, illetve legyen legalább 2 alkalmi cipő kéznél, egy alacsonyabb és egy magasabb sarokkal.

A cipőit mindenképpen „járassa be” vagyis hordja előzetesen pár napot, sétáljon benne, hogy a lábához idomuljon, ne a nagy napon törje fel a lábát, mert ez a legszebb pillanatokat is tönkreteszi egy nő életében. Az én személyes tippem, hogy egy csinos, kényelmes trottőr sarkú cipő is legyen kéznél, ami megmenti a hangulatát!

Mit ne vegyen fel soha egy örömanya?

Színek közül kerülje a feketét – mert az a gyász színe, a fehéret, mert az a menyasszony színe és a tűzpirosat, mert az a harag és a szenvedély színe. Nem javaslom még a csillogó teljesen arany és ezüst ruhát sem, mert az túl feltűnő és ez a nap mégiscsak a menyasszonyé.

Fazonban kerülje a túl szexi, mini, mélyen kivágott, hátnélküli darabokat, mert itt ön most nem hódító díva, hanem egy érett anya, aki a gyermeke boldogságát ünnepeli. De ez nem jelenti azt, hogy sötét leplekbe, sátorszerű kosztümökbe kell bújnia, sőt! Az örömanya egy remek, érett, stílusos nő, aki már tisztában van az értékeivel és megtalálja az alakja előnyös oldalát kihangsúlyozó, igényes fazonokat és anyagokat. Nem bújik el stílustalan, kommersz, „nekem már mindegy” ruhákba.

Kerülje az olcsó, sercegő műszálas szövetet, a kötött pulóvereket, a farmert (nem jópofa), a sportos anyagokat.

Tudom, most ez túl sok információ, illetve nem biztos, hogy az Önök ünnepi rendjével összhangban van. Örömanya ruháért esküvő előtt a pontos forgatókönyv ismeretében legalább 5-6 héttel jöjjön el egy személyes öltözködési tanácsadásra.

Segítünk, hogy a legjobbat hozza ki megjelenéséből.

Tetszett a bejegyzés, szeretné másokkal is megosztani?

Kapcsolódó témák:

Ajánlott Bemutatók
Legfrissebb Bemutatók
Archívum
Keresés címkék szerint
Egyéb
bottom of page