top of page

Miért lesz  jó a méretes nadrág?

Miért lesz jó a méretes nadrág?

  • A mérték utáni készítésnek mi is pontosan a lényege?

  • Mi zajlik egy konzultáció alatt?

  • Hiszen amikor gondolatokban összerakunk egy öltözéket akkor az álmainkat, elképzeléseinket indítjuk útnak.

  • Mit is várok tulajdonképpen bizonyos ruhadaraboktól?

  • Mennyibe kerül a konzultáció? SEMMIBE!

 

Miért lesz jó a méretes nadrág?

Röviden a válasz nagyon egyszerű, mert az Ön alkatára van szabva, azonban ez mégsem olyan egyszerű, mivel az ördög a részletekben rejlik...

1. kép: Reigler Gyuláné: Női ruhák készítése

1. kép: Reigler Gyuláné: Női ruhák készítése

Amikor egy mérték utáni nadrág készítésébe kezdünk, túl azon, hogy három alap méretet lemérünk, mely a

  • a testmagasság,

  • derékbőség és

  • csípőbőség,

emellett további 5 speciális méretre is szükségünk van még! (Erről sajnos sokan, akik szakembernek gondolják magukat, megfeledkeznek!)

Mikor készen vagyunk az összes méret pontos levételével, már látom, hogy mit kell speciálisan kialakítanunk ahhoz, hogy kényelmes nadrágot tudjunk készíteni. A mérték utáni készítésnek mi is pontosan a lényege?

  • az alkathoz megfelelően tudjuk kialakítani a derékpánt szélességét, formáját

  • a szűkítők számával és hosszúságával zsonglőrködve alakítjuk ki, hogy a hastáj igazi kényelemben lehessen

  • a szár bőségével okosan gazdálkodva tudjuk elérni, hogy combunk a megfelelő mértékben legyen takarva ott, ahol kell, de ki tudjuk hangsúlyozni a combjaink előnyös oldalait is

2. kép: Reigler Gyuláné: Női ruhák készítése

2. kép: Reigler Gyuláné: Női ruhák készítése

Ezzel azonban egy profi szakember munkája még nem ér véget, hiszen a legfontosabb kérdésekre még nem kaptunk választ! Ki hinné ugye? Most kezdődik az igazi finomhangolás.....

Ki kell derítenem, hogy Ön mit is vár el ettől a ruhadarabtól, hogy milyen érzést keres amikor felveszi nadrágját! Aki először jár nálam, kicsit csodálkozva néz, mikor felteszem a kérdéseimet

  • Mi az, amit szeretne érezni, amikor felveszi a nadrágját? Az egyszerű válasz erre az, hogy kényelmes legyen. Ez bizony sok minden apróságon múlik! Gondolta volna?

  • A derékpánt hol helyezkedjen el? (Ez nagyon sok esetben nem pont a derék vonalon van!) Ön azt szereti, ha a derékpánt kicsit feszesebben fogja a derekát vagy inkább mindig olyat szeretne, ami inkább lazábban öleli körbe a derekát. Ez nagyon lényeges kérdés, hiszen a kívánalmaknak megfelelően itt már két teljesen más kialakítású derékpánt formáról beszélünk, amit a készen vásárolt nadrágoknál nem is alkalmaznak!

  • A másik fontos kérdés az, hogy milyen bőséget tart megfelelőnek a szárbőség tekintetében és miért. Miután minden kérdést átbeszéltünk, csak ezek után kezdődhet a nadrág szerkesztése.

Ezzel a kis ízelítővel arra szeretnék rámutatni, hogy az Ön méretein túl az emberi tényező legalább olyan fontos egy mérték utáni készítésnél!

Mi zajlik egy konzultáció alatt? Mi a célja mindennek? Bepillantást engedünk a ruhakészítés világába, ahogyan azt mi szeretjük! Szeretném a mi szemünkön keresztül láttatni ezt a csodálatos szakmát, megmutatni azt, hogy a ruhakészítés másról szól, mint amivel nap mint nap találkozunk a boltokban. Rávilágítani arra, hogy mitől is lesz igazán jó egy ruhadarab, és miért nem találjuk meg ezt a boltokban. Szeretném bemutatni azt a speciális technikát, amit hosszú évek alatt fejlesztettem ki, amitől igazán személye szabott lesz egy ruhadarab. Ez a titok nem más, mint a molinópróba. Ezt szemléltetjük élő példákon is! Amikor gondolatokban összerakunk egy öltözéket, akkor az álmainkat, elképzeléseinket indítjuk útnak. Az első igazi, megnyugtató visszajelzés önmagunknak, amikor az első próba alkalmával látjuk életre kelni a gondolatainkat. Ez egy csodálatos kaland kezdete, amikor kezd már testet ölteni, alakulni a hőn áhított ruhadarab. Sokszor egyéb hozadéka is van ennek a procedúrának. A próbák során sok tisztázatlan kérdésre derül fény, mint például:

  • Helyesen látom-e Önmagam?

  • Mit is várok tulajdonképpen bizonyos ruhadaraboktól?

  • Jól gondolkodtam-e blézer, vagy éppen szoknya hossza ügyében.

És még sorolhatnám...

Az első konzultáció folyamán találkozunk számtalan ötlettel, ismerkedünk anyagokkal, kalandozhatunk a színek, minták, anyagtípusok világában. Próbálgatjuk, mi áll jól Önnek, és mi nem. Közben csevegünk, kezd kirajzolódni, mi is áll majd Önön a legjobban.

Amikor megfogunk egy anyagot és magunk elé tesszük, annál jobb visszaigazolás nincs olyan tekintetben, hogy jól áll-e nekünk vagy sem! Ha jól passzol hozzánk, jobbnál jobb ötletek és variációk jönnek maguktól. Aki egyszer ráérez ennek a varázsára, időről időre visszatér, és ami nagyon fontosnak tartok, hogy már másképpen néz egy készen kapható ruhadarabra, hiszen már pontosan tudja, mit várhat egy ilyen darabtól.

Mennyibe kerül a konzultáció? SEMMIBE!

Azt gondolom, hogy akik megkeresnek engem konkrét célokkal, igényekkel érkeznek.

Konzultációnk során igyekszem olyan átfogó, sok mindenre kiterjedő tájékoztatást nyújtani, és egyben egy szemléletmóddal is megismertetni Önt, hogy a konzultáció végére el tudja dönteni, hogy rám van-e szüksége, hogy megtisztel-e engem bizalmával és velem szeretné-e elkészíttetni A RUHÁJÁT, csupa nagybetűvel, vagy sem.

Amennyiben ebben a csodálatos kalandban együtt veszünk részt, úgy a megtiszteltetés és az öröm az enyém. Kapcsolódó bejegyzések:

Próbálja ki szolgáltatásunkat! Jelentkezzen be méretvételre, kezdje az új évet csinos és kényelmes nadrágban!

Somodi Ágnes

Mobil: +36 70 386 77 48

Ruhaszalon címe: Budapest V. kerület Zrínyi utca 14. (a Bazilika szomszédságában)

Ajánlott Bemutatók
Legfrissebb Bemutatók
Archívum
Keresés címkék szerint
Egyéb
bottom of page