top of page

Egy molett NŐ tollából

Egy molett NŐ tollából…a molett öltözködésről

10 tévhit, amit a molett testalkatú hölgyek sokszor elkövetnek öltözékük kialakítása során.

Molett alkatú NŐ- ként a mindennapokban látom azokat az adandó problémákat, megoldandó kérdéseket amelyek felmerülnek a molett alkatú hölgyek öltözködésében, talán azért is merek erről őszintén írni.

Én úgy gondolom, hogy az, hogy az én alkatom molett, ez semmilyen hátrányt vagy előnyt soha nem jelentett nekem.

Azt vallom, hogy ez egy állapot úgy, mintha vékony vagy épp alacsony valaki.

Ez egy adottság, amit megfelelő módon kezelnünk kell!

Például az öltözködésünkkel, valamint az öltözékünk kiegészítő elemeivel nagyon esztétikus, stílusos megjelenésünk lesz, ha tisztában vagyunk alkati tulajdonságainkkal.

Ha megtanuljuk a testalkatunkat valósan látni, tisztába kerülnek azok a kérdések is ,hogy mi áll jól nekünk és mi az, amit ajánlatos elkerülnünk.

Ki tudjuk hangsúlyozni alkatunk előnyös részeit és okosan el tudjuk rejteni testalkatunk azon részeit, amit nem feltétlenül szeretnénk megmutatni másnak.

Valószínűleg az alkatom miatt kezdtem el speciálisan a molett alkatokra való sikkes, kényelmes ruhák készítésére szakosodni.

Munkám során egyedi fejlesztéseinknek és speciális technológiánknak köszönhetően sok molett NŐ-nek tudtam már segíteni harmonikus, stílusos megjelenésének kialakításában.

Valljuk be számtalanszor elhangzottak már fejünkben a következő kérdések…Úgymint:

  • Sehol nem kapok magamra igazán kényelmes, stílusos ruhákat

  • Számomra fontos ünnepi alkalmakkor sem tudok csinosan felöltözni

  • Nem találok egy rendes kosztümöt magamnak, amiben egy egész napot kibírnék

  • A munkám miatt szükségem lenne az elegáns, csinos megjelenésre, de képtelen vagyok az alkatomnak megfelelő ruhákat vásárolni

  • Nincs egy rendes nadrágom. Ami jó széltében az biztosan hosszú, az ülepe pedig vagy nagyon rövid vagy nagyon hosszú…

Néhány tévhit, amit kedves vendégeink osztottak meg velem:

1 Alacsony vagyok, kifejezetten molett, vastag lábakkal. Azt gondolom, hogyha felveszek egy miniszoknyát, attól soványabbnak tűnök.

Ez óriási tévedés, legyen valaki magas vagy alacsony, ha vaskos, erős a lába és boci térdei vannak azt nem illik mutogatni. Kifejezetten nem esztétikus látvány még akkor sem, ha belekényszerítik a lábukat egy extra magas sarkú cipőbe.

Van az az ideális szoknya hossz, ami kifejezetten előnyös a vastag lábú hölgyeknek is.

2 Az ujjatlan ruha mindenkinek jól áll…

Hát sajnos ez nem így van, azt javaslom, hogy akinek erős karja van, inkább rövid ujjú ruha fazonban gondolkodjon.

Azért mert manapság sokan viselnek ujjatlan ruhákat 50-es méret felett is attól még nem esztétikus.

Én ezt inkább az általános ízlés világunk leépülésének tekintem!

3 130kg-os nő és a neonzöld bikini….azt hiszem erre nincs mit mondani…

de még is...

Én azt figyeltem meg, hogy a molett alkatú hölgyeknek nagyon nehéz általában mindenféle fehérneműt beszerezni. Ez alól csak egy kivétel van az a fürdőruha.

Ma már számtalan cég foglalkozik nagyon gusztusos, sikkes molett méretű fürdőruhák gyártásával, elfogadható áron. Ne legyünk restek körülnézni, kis kutakodás után csodaszép darabokra lelhetünk.

4 Kettő számmal kisebb blézert veszek, mert attól karcsúbbnak tűnök.

Nagyon nagy tévedés, ugyanis ezt mindenki látja rajtunk, csak udvariasságból nem szólnak, hogy ne tegyük magunkat nevetség tárgyává. Nem akarnak megbántani minket.

5 Mióta molett vagyok, utálom a blézereket nem kényelmesek, kifejezetten rosszul állnak.

Hát igen. Nem 38-as méretben kihívás blézereket csinálni, hanem 42 mérettől fölfelé. Ez általában nem is nagyon szokott sikeredni.

Én ezen nem is csodálkozom, hiszen bizonyos méretek felett már annyira eltérőek lesznek az alkati tulajdonságaink, hogy nincs, aki ezt szériás gyártási körülmények között le tudná követni.

Ennyi év tapasztalatával a hátam mögött bizton állíthatom, hogy erre az egyetlen megoldás a mérték után készített, személyre szabott blézer, hiszen ebben az esetben minden egyes momentuma az Ön alkatának megfelelően kerül kialakításra.

6 Abba a boltba megyek vásárolni, ahol 2 számmal kisebb vagyok, mint máshol. Tehát nem is vagyok olyan molett.

Ugyan kérem, ez egy önámítás, a számok nem hazudnak!

Vannak olyan molett ruházatot gyártó cégek, akik felismerték, hogy ha visszaméretezik a ruháikat, sokkal többet adhatnak el ruháikból, hiszen nincs jobb cél piac, mint a hiú molett nő, aki így nyugtatja meg magát, hogy mégsem akkora amekkora!

Hölgyeim az első fontos kérdés Önmagunk reális elfogadásának útján, hogy tisztázzuk valójában hányas a méretünk szám szerint, nem az L-XL világában!

7 Minél szűkebb rajtam egy ruha annál soványabbnak nézek ki.

Hölgyeim, ez bizony nem így van!

A testhez álló szűk ruhák megmutatják azokat az idomainkat is, amit nem feltétlenül szeretnénk kihangsúlyozni. Kifejezetten ízléstelennek tartom a hatalmas lebegő sonkákat sztreccs nadrágban.

Ez a molett alkatú NŐ-k öltözködési stílusának leglényegesebb pontja. Meg kell találnunk azokat a kényelmes, nem túl szűk és nem is túl bő ruhákat, amiben csinosak vagyunk és kényelmesen érezzük magunkat.

8 Mivel erős testalkatú vagyok ezért nagy, hangsúlyos ékszereket hordok, mert ez elviszi a tekinteteket az egyéb testrészeimről.

Ebben az esetben a kevesebb a több, ékszereinket csak finom kiegészítőként használjuk, jól összeválogatott ruháink mellé.

Egy rosszul megválasztott ékszer olcsóvá, vásárivá teszi öltözékünket.

9 Minél csillogóbb, dúsan díszített ruhákat hordok, annál soványabbnak tűnök…

Ez sajnos csak egy tévhit, minél erősebb a testalkatunk annál jobban oda kell figyelnünk a strasszokra, gyöngyökre, fodrokra és egyéb csilli-villi díszítőkre.

Hiszen minél nagyobb felületen csillogunk és fodrozódunk, annál nagyobbnak tűnünk. Ez nem azt jelenti, hogy le kell mondanunk a finom díszítőelemekről, csupán ízlésesen kell megválasztanunk azokat, sokszor a kevesebb a több.

10 Mióta molett vagyok, csak szoknyában járok, mert a boltokban kapható nadrágok egyike sem jó nekem.

Erre egyetlen gyógyírt tudok ajánlani, az pedig nem más, mint a személyre szabott, mérték után készített nadrág.

Ezt saját tapasztalatból tudom, hiszen egy jó nadrág egyik leglényegesebb momentuma, hogy az ülep hossza hajszálpontosan legyen lemérve. Ez minden embernél eltérő szokott lenni. Így nem csoda, ha ez egy szériában elkészített ruhadarabnál nem fog stimmelni.

A molettség egy állapot, melyet nem kell szégyellni, emiatt nem kell utálni magunkat!

Megfelelően kialakított ruhákkal, és a hozzánk való színekkel olyan hihetetlenül jó ruhatárat tudunk összeállítani magunknak, mely biztos, hogy kiszolgálja az igényeinket.

Ha megkeres minket, segítünk Önnek megtalálni színeit, modelljeit. Igen, Önnek is lehet egy kiváló ruhatára! Tőlünk ezt megkaphatja!

Bejelentkezés:

E-mail: info@somodiagnes.com

Mobil: +36 70 386 77 48

Kapcsolódó írások:

Ajánlott Bemutatók
Legfrissebb Bemutatók
Archívum
Keresés címkék szerint
Egyéb
bottom of page