top of page

Stílusos karácsonyi öltözék

Stílusos karácsonyi öltözék

  • Céges karácsony

  • Néhány aranyszabály, amit szem előtt kell tartanunk, ha ünnepi alkalomra készülünk

  • Néhány apróság, amivel megkönnyítheti az ünnepi készülődést

  • Otthoni meghitt pillanatok

Céges karácsony

Karácsonykor különös gondot fordítunk arra, hogy ünnepi ízek kerüljenek az asztalra, ragyogó díszek a karácsonyfára, hangulatos gyertyák az ablakba.

Az összhatás azonban csak akkor lehet tökéletes, ha a megjelenésünkre, az öltözködésünkre is ugyanannyi gondot fordítunk, mint a környezetünkre.

Legyen az céges karácsonyi parti vagy a szeretteink körében zajló ünnepi vacsora elegáns, stílusos öltözékünkkel megtiszteljük a körülöttünk lévő embereket és az ünnepeket egyaránt.

Ilyenkor nem csak a szívünket öltöztetjük díszbe, mi magunk is csinos ruhában várjuk az ünnepet.

A céges karácsonyi parti, társasági köntösbe bújtatott üzleti esemény, melyen a részvétel a cég vezetőinek és munkatársainak is kötelező.

A céges karácsonyi partik egyszerre formális események és baráti vacsorák is. Egy ilyen eseményre érdemes előre készülni, egy kényelmes elegáns ruhával pláne akkor, ha a meghívónkon dresszkód is szerepel.

Néhány aranyszabály, amit szem előtt kell tartanunk, ha ünnepi alkalomra készülünk

  • Jól nézzük meg a meghívónkat. Amennyiben dresszkód is szerepel a meghívón, feltétlenül vegyük azt figyelembe.

  • Tisztázzuk magunkban, hogy értjük-e és jól értelmezzük-e mi a meghatározása a megadott dresszkódnak.

  • A kevesebb több. A céges partin Ön a munkakörét képviseli, még akkor is, ha kötetlen a buli, így a túl mély kivágások, övig érő hasítékok, kibuggyanó formák cseppet sem vonzók. Még 30 alatt sem. Ezt inkább a baráti eseményekre vagy randikra vegye fel.

  • Reprezentáljon elegánsan, de ne ön legyen az est fénypontja, de ne legyen túl szerény sem. Ilyenkor alulöltözöttnek számíthat, ha a hétköznapi kiskosztümjében megy, és ezen az erősebb rúzs és egy centivel magasabb cipősarok sem segít.

  • Legyen mutatós, vállaljon fel olyan színeket, például pirosat vagy mályvát, amit az irodában nem szokott egyébként.

  • A karácsonyi parti télen van, tehát a hidegre is gondolni kell. A ruhához legyen egy jól illeszkedő kabátkája, boleró vagy blézer, netán egy különleges poncsó. Jobban fogja érezni magát, ha van mit levennie, vagy a hátára terítenie. A kötött kardigánokat felejtse el!

  • Akkor is alkalmi cipő kell, ha kint térdig ér a hó. (Bár az utóbbi években nem túl sok ilyen volt itt.) Vegye át a kocsiban, a parkolóban, a ruhatárban, mindegy. Rossz hírem van a fájós lábúaknak: a magas sarok, tűsarok mindenkinek jól áll. De van egy jó hírem is: megváltozik tőle a testtartás, kissé vékonyabbnak mutat, és szebb vádlit csinál. Pár órára érdemes felvenni, ha egyébként nem is bírjuk.

  • Hagyja otthon a ridiküljét. Egy elegáns nőnek elég egy kis clutch, egy kis borítéktáska, ne hurcolja ide a fél életét magával. Tudom, hogy nehéz lemondani a tatyóról, de eleve átpakolni egy ilyen kis „semmiségbe” már meghozza az ünnepi kedvet.

Néhány apróság, amivel megkönnyítheti az ünnepi készülődést

Tervezze meg, mit szeretne viselni az ünnepen. Ezt ne csak fejben tegye meg, hanem a gyakorlatban is. Sokat segíthet, ha az öltözéket elővéve meggyőződik arról, hogy valóban illenek-e egymáshoz a ruhadarabok, kiegészítők. Szánjon rá időt, hogy az alkalmi cipőt is elővegye, és ellenőrizze le az összhatást.

Ne feledjük átgondolni ünnepi sminkünket, manikűrünket.

Érdemes magunknál tartani pót nejlonharisnyát, váltócipőt . Jól jöhet mindkettő a szorult pillanatokban.

Otthoni meghitt pillanatok

Én a családi vacsorán is szépen felöltözöm. Fontos, hogy a hétköznapokból kiszakadva az ünnepeket és Önmagunkat is megtisztelve csinosan jelenjünk meg, ezzel is emelve az ünnep fényét. Így nem csak a szívünket öltöztetjük díszbe, hanem magunkat is.

Kapcsolódó írások:

Ajánlott Bemutatók
Legfrissebb Bemutatók
Archívum
Keresés címkék szerint
Egyéb
bottom of page