top of page

Egészruhát válasszak?

Egészruhát válasszak?

Vegyünk elő egy újabb érdekes témát a szekrényből...

Klasszikus, egyenes fazonú egészruhát válasszak vagy inkább a lefelé bővülő fazon állna nekem jól?

Kezdjük néhány, ennél sokkal fontosabb kérdéssel…

Jól áll nekem egyáltalán bármilyen fazonú egészruha?

Tudok azonosulni ezzel a ruhadarabbal?

Kényelmesen érzem magam egy egészruhában?

Nem véletlenül vetettem fel ezeket az igencsak fontos, sőt húsbavágó kérdéseket!

Munkám során sok olyan Hölggyel találkozom, aki csak azért szeretne varratni egy egészruhát, mert egy manapság nagyon elterjedt tévhit szerint ez kötelező ruhadarab egy Nő ruhatárában.

Hölgyeim, ilyen öltözködési szabályok nem léteznek!

Valóban van néhány szituáció az életünkben, amikor kötelező az egészruha viselete, de ez olyan ritka, mint a fehér holló.

Ilyenek például a bálok, a nagy estélyek, premier előadások az operában, vagy éppen az újévi koncert Bécsben. No meg azok az események, amelyeknél a dress code ezt írja elő.

Nos kezdjük mindjárt az elején…

Menyire kényelmes viselet az egészruha?

Egészruhát viselni teljesen más érzés mindenféle szempontból, mint egy kétrészes összeállítást.

Az egészruhában sokkal kötöttebb a mozgás, nem ülhetünk olyan lazán és nem lehet olyan oldott a testtartásunk sem, mint mondjuk egy nadrág-tunika párosítás esetében.

Tapasztalataim szerint minél nagyobb a ruhaméretünk, annál kényelmetlenebbé válik az egészruha viselete.

Mennyire tudok ezzel a ruhadarabbal azonosulni?

Át kell gondolnunk, mielőtt belevágunk egy egészruha varratásába, hogy feláldozzuk-e a kényelmünket a divat oltárán vagy sem.

Bevallom, én úgy döntöttem, hogy maradok a jól kombinálható két részes öltözékeknél, mert nekem a mindennapi öltözködésem kialakítása során a kényelmi szempontok a legfontosabbak.

Kiemelt, ünnepi alkalmakkor én is egészruhát viselek és ezzel megváltozik kicsit a viselkedésem is, sokkal szebben ülök, kisebbet lépek, úgymond viselkedem a ruhámban.

Hogyan tudjuk eldönteni, hogy milyen fazonú egészruhát varrassunk?

Tisztában kell lennünk azzal, hogy az alkatunknak megfelelően melyik fazonban érdemes gondolkodnunk.

Mire is gondolok pontosan?

Íme…

A testalkatunk vékony, arányos, nem kiemelkedőek a kebelméreteink, nincs pocakunk.

Ebben az esetben bátran ajánlom az egyenes ruhát, bécsi szabásvonallal. Ehhez az alkathoz kiválóan passzol ez a fazon.Azonban, ha erős a testalkatunk, csípőben és mellben is jelentőségteljesek vagyunk, akkor inkább a lefelé bővülő fazont ajánlanám angol szabásvonallal, mell alatt elvágva.Természetesen ahhoz, hogy kényelmes és sikkes ruhát tudjuk készíteni, még sok más Önnek fontos szempontra is odafigyelünk.

Tehát összegezve…

Először el kell döntenünk, hogy nekünk való ruhadarab-e az egészruha. Amennyiben meghoztuk a döntésünk és belevágunk a nagy kalandba, tisztában kell lennünk alkati tulajdonságainkkal.

Aztán gondolkozzunk el picit azon is, hogy milyen tulajdonságú alapanyagokat szeretünk viselni, valamint, hogy milyen alkalomra szeretnénk ezt a ruhát. Utána már gyerekjáték lesz kiválasztani a színeinket.

Amennyiben ezzel a témakörrel kapcsolatosan felmerült Önben bármiféle kérdés, kérem ne habozzon feltenni nekünk, szívesen állunk rendelkezésére.

📧

Szeretne feliratkozni hírlevelünkre, hogy rendszeresen értesülhessen témáinkról és csak a hírlevél olvasóinknak nyújtott számos kedvezményünkről?

Kapcsolódó írásaink:

Ajánlott Bemutatók
Legfrissebb Bemutatók
Archívum
Keresés címkék szerint
Egyéb
bottom of page