top of page

Az anyagokról őszintén…

Az anyagokról őszintén…

Egy ruha (luxus)kategóriája szerintünk három összetevőn múlik.

A jó alapanyag, a jó szabás és az igényes varrás a három „hozzávaló”, ami emeli akár a magaslatokba, vagy engedi lezuhanni a mélységbe a ruhadarabot.

Vegyük az egyik hozzávaló, az alapanyag kérdését, mit gondolunk róla, mi alapján döntünk, ha anyagvásárlásról van szó.

Sokan tudják már, hogy szalonunkban kizárólag természetes alapanyagokkal dolgozunk, emellett tettük le a voksunkat.

A miértje nagyon egyszerű.

Ugyan sokkal könnyebb lenne beszereznünk a tiszta műanyag változatokat, csakhogy minden érv ellene szól. Igaz, hogy általában olcsóbbak a műszálas anyagok - bár nemegyszer egy-egy divatos minta vagy szín miatt az is elképzelhető, hogy majdnem azonos áron vásárolhatnánk meg azokat -, de a viselési tulajdonságaikban fel sem veszik a versenyt a naturális anyagokkal.

Gyakorlott szem ritkán téved...

Az anyagkereskedésben az utunk mindig a természetes alapanyagok irányába visz. Egyszerűen vonz bennünket a látvány. Már az anyagszínek tónusai elárulják, melyek a természetes anyagok.

Csak egy példát had mondjak.

Azok a hihetetlen neon színben pompázó anyagok, vagy a túl élénk árnyalatok, melyek mondjuk el sem képzelhetők az elegáns divatban, elárulják, hogy csakis műanyagokról lehet szó. A természetes anyagok festhetősége meghatározott, ami egy gyakorlott szemet ritkán téveszt meg.

A nagy megdöbbenésre a második próbán kerül sor...

Kedves vendégeinkkel beszélgetve az első megdöbbenéstől az utolsó apró mosolyig minket igazol, hogy a természetes anyagok, vagyis a gyapjú, a pamut a hernyóselyem, és a fél természetes viszkóz mellet döntöttünk, amikor az anyagainkat beszerezzük.

Megrendelőinkkel történő első találkozásunk során, amikor az alapanyagokat ajánlom az elkészítendő ruhához, mindig megvan az oka, hogy mit miért ajánlok.

A nagy megdöbbenésre a ruha főanyagos próbáján kerül sor, amikor kiderül, hogy vendégünk még nem találkozott viselés közben ilyen anyaggal.

A muszlin zsorzsett, sifon, vagy bármely ilyen könnyed, lágy anyag, pláne, ha természetes hernyóselyem alapanyagú, hihetetlen, mennyivel szebben száll, mennyivel kényelmesebb, mennyivel jobb. Nem tudhatják, mert még nem volt ilyenjük.

Úristen, ez tényleg igaz!

A következő csodálkozásra akkor kerül sor, amikor elkészül a ruha. Vendégünk magára veszi a ruháját, majd a következő pillanatban nagy örömmel kiált fel…

„Úristen, ez tényleg igaz!

Nem tudtam ezt az érzést mihez kötni, mert még nem volt ilyen anyagból ruhám. Most látom, hogy ez tényleg mennyivel jobb, mint bármelyik műanyag, amit egyébként megveszek. Nagyon finom, nagyon kellemes, nagyon selymes. Simogatja a bőröm, jól érzem magam benne, nem nehéz, jó ha „2 deka” az egész. Mennyire szép, mennyire jó az esése, milyen szépen igazodik a formámhoz!”

S ez nem is történhet másképpen, hiszen nem csak az ízlésünkön, igényességünkön, hanem a szakértelmünkön is múlik, hogy ehhez hasonló rácsodálkozásokban minél többször részünk lehessen.

Legújabb csodás szerzeményeink, mely egyenesen a nagy múltú Alta Moda textil manufaktura olasz üzeméből érkeztek, gyönyörködtetik szívünket, lelkünket. Ezek a hihetetlen lágyságú hernyóselyem anyagok páratlan alapanyagai a lenyűgöző ruhadaraboknak.

​📧

Szeretne feliratkozni hírlevelünkre, hogy rendszeresen értesülhessen témáinkról és csak a hírlevél olvasóinknak nyújtott számos kedvezményünkről?

További írásaink:

Tags:

Ajánlott Bemutatók
Legfrissebb Bemutatók
Archívum
Keresés címkék szerint
Egyéb
bottom of page