top of page

6 tévhit az ujja hosszáról

6 tévhit az ujja hosszáról

Ki gondolná, hogy egy divatszalonban is akadnak tévhitek?

Adva van egy ruha, vagy egy felső, aminek ujja is van.

De milyen hosszú és milyen bő legyen az ujja? Vajon mi állna jól? Mi való és mi nem?

Visszatérő téves gondolatokról lévén szó, úgy gondoltuk összefoglaljuk az ujja hosszával kapcsolatos tévhiteket és tiszta vizet öntünk a pohárba.

6 tévhit az ujja hosszáról:

• Ha csuklóközépig ér a ruha ujja, akkor hosszabbnak tűnik a kezem. Nem igaz, kifejezetten rövidebbnek néz ki a kéz és folyton belelóg a levesbe a ruha ujja. Ezzel nem lehet trükközni.

• A ¾-es ujja hossza csak a hosszú kezűeknek áll jól. Tévhit, ez nem igaz! „Nekem rövid a kezem, ezért ¾-es ujja hossz nem lehet”. Óriási tévedés! A ¾-es hossz kiváló a rövid karú embereknek. Sőt! A hosszú kezűeknek úgy néz ki, mintha megint nem sikerült volna elég hosszúra szabni az ujját.

• Csukló mínusz öt centi. „Ha nem hosszú és nem ¾-es, hanem ez a csukló fölött pár cm-vel, akkor az se rövid, se hosszú, akkor az minden alkalomra jó”. Ez óriási tévedés. Ez olyan, mintha kinőtte volna a ruhát.

• Könyék középig érő ujj. Se vastag, se vékony kezűnek nem áll jól. Használhatatlan, hordhatatlan. El kell dönteni, hogy érjen-e könyék alá, vagy legyen rövidebb ujjú. A nagy, erős testalkatú hölgyeknek javaslom a könyék alá érő hosszt, akinek pedig normál, vékony, szép karja van, annak nyugodtan lehet 16 cm-s ujja, vagy akár rövidebb.

• Fodros ujj. Azért nem akar fodros ujjat, mert erősíti a karját. Hát kérem szépen, akinek 56 cm-s karja van, azon mit lehet még erősíteni? Azon nem a fodros ujj fog erősíteni. Viszont kényelmes lesz, ha ezt választjuk.

„Legyen szűkebb az ujja, mert akkor vékonyabbnak tűnik a karom.” Óriási tévedés. Minél szűkebb az ujja, annál jobban látszanak az eltűntetni valók. Inkább legyen 3-4 cm-el bővebb, kényelmesebb az ujja. Egyrészt kényelmesebben elfér, másrészt az alatt a bőség alatt lehet akármi is, mert nem látszik olyan borzasztó nagynak a karja.

A legjobb szándék és a tapasztalat vezet minket. Igyekszünk segíteni abban, hogy az elkészült ruha ne csak gyönyörűen álljon és kényelmes legyen, hanem örömét is lelje benne kedves vendégünk.

Tetszett a bejegyzésünk?

Ossza meg másokkal is, barátnője is biztos szívesen elovasná!

📧

Szeretne feliratkozni hírlevelünkre, hogy rendszeresen értesülhessen témáinkról és csak a hírlevél olvasóinknak nyújtott számos kedvezményünkről?

Kapcsolódó témáink:

Ajánlott Bemutatók
Legfrissebb Bemutatók
Archívum
Keresés címkék szerint
Egyéb
bottom of page