top of page

Hogyan lehet az örömanya ruhából irodai öltözet?

Engedjék meg nekünk, hogy egy másik, hozzánk közelálló öltözködési témáról, a munkahelyi, irodai öltözetről ejtsünk szót.

Kedves örömanya vendégeink ebben a témában is gyakran megosztják velünk a hétköznapokban viselt ruhadarabok kapcsán a munkahelyi kihívásaikat.

Irodában dolgozva azt tapasztalhatják, hogy a munkáltató az egyenruha biztosítása helyett mára már inkább az irodai öltözetet szabályozza.


Számos munkahelyen az irodai öltözködésben a „business casual” az előírt viselet. Az előírtak a konkrét munkahelytől függően változnak, de mindenféleképpen elegáns, formálisabb öltözetről beszélünk.

Színekben a fekete-fehér, a sötétkék illetve a nem túl kihívó színek kerülnek előtérbe. Természetesen saját ízlésünket, színvilágunkat kell ilyenkor harmonizálnunk az elvártakhoz.Ez nem mindig egyszerű feladat, de apróbb változtatásokkal önmagunk maradhatunk. Ha szeretnénk „színeket is viselni”, a nagyobb felületű szoknya, vagy blúz helyett elégedjünk meg azzal, hogy a sálunk, selyemkendőnk legyen színes. Ha mégsem szeretnénk színtelenül öltözködni, a szolíd színeket inkább a blúz, vagy a felső képviselje, a nadrág és a szoknya maradjon a klasszikus kék vagy fekete. Természetesen a nadrágnak és a szoknyának a fazonja is a hagyományos stílust kell, hogy képviselje, a farmer, annak is a szaggatott verziója különösen nem megengedett ruhadarab. Szoknyánk, ruhánk hossza térdig, vagy az alatt érjen.

Mindezek tükrében bizony elgondolkodtató, hogyan lehetne a legegyszerűbben beszerezni az irodai viselethez a ruhadarabjainkat.


Szalonunkban már sok hölgy varratta meg az igényeinek megfelelő alapdarabokat illetve építette tovább szép lassan az alapruhatárát. Ez a lehetőség abban az esetben is jó megoldásként kerülhet szóba, amikor az örömanyaruha varratásakor beszélgetésünk a hétköznapokra, a munkahelyen viselt ruhadarabokra esik.Nem ritkán varrunk örömanyáinknak klasszikus szoknyát alkalmi anyagból. Ilyenkor már csak egy lépés, hogy a hétköznapokban is jól viselhető alap-szövetekből is készítsünk szoknyákat külön molinó próba, így külön költségek nélkül. Mely ruhadarabok biztosan fognak illeszkedni az alapruhatárba. De ugyanígy járhatunk el felsők, blúzok, ruhák esetében is. Alkalmi anyag helyett, a hétköznapokban is jól hordható, természetes szálú textilekből készítjük el az alkalmi viseletként már jól bevált ruhadarabot.Szalonunkban így az örömanyaruha anyagok és csipkék mellett számos alapszövet is megtalálható, melyek kiváló alapanyagai vendégeink ruhatárának. Örömmel tapasztaljuk, hogy sok vendégünk használja ki ezen lehetőséget az irodai öltözetük összeállításához. Hogyan történik ez a gyakorlatban?


Lássuk egy példán keresztül…

Egy tavaszi egyházi és polgári esküvőre készülő örömanya praktikus ruhaválasztása a gyönyörű csipkeborítású tubusruha.Ezt a ruhát az örömanya ruha készítés során molinóból már megpróbáltuk.

Az igazítások után ezt a mintát tudjuk alapul venni, mikor kedves megrendelőnk szeretné az irodai öltözékét bővíteni egy tubus ruhával. Ilyenkor már csak annyi teendőnk van, hogy egy színben tetsző alapanyagot kiválasszon a kedves megrendelőnk, melyet kiszabunk és megvarrunk neki.Praktikusan már nem kerül külön összegbe a szabásminta készítés és molinózás, hiszen erre már nem volt szükségünk a pótrendelés teljesítésekor. Így válik az örömanya ruha olyan alappá, melyet felhasználhatunk hétköznapi alapruha készítéséhez.


A legnagyobb előnyök, amit kaphatunk, a kényelmes, személyre szabott, kiváló alapanyagú, jól kihasználható, praktikus ruha költség kímélőbb megoldással.


Köszönjük megtisztelő figyelmét, hogy időt szakított írásunkra. Bizunk benne, hogy sikerült néhány kellemes percet szereznünk Önnek, míg sorainkat olvasta.

Ha szívesen megosztaná írásunkat barátnőjével, édesanyjával, nagyon köszönjük!


📧


Szeretne feliratkozni hírlevelünkre, hogy rendszeresen értesülhessen témáinkról?Kapcsolódó témáink:

Ajánlott Bemutatók
Legfrissebb Bemutatók
Archívum
Keresés címkék szerint
Egyéb
bottom of page