top of page

Poncsó a kocsiban

Poncsó a kocsiban... egy elfoglalt üzletasszony gondolatai

Poncso

Az autómban élek, szabályosan berendezkedtem már. Szinte mindenhová kénytelen vagyok kocsival menni, be kell jussak a városba, este meg haza, várnak az ügyfelek, a gyerekek: sehova sem érnék oda, ha nem lenne autóm. A kocsi az én kis privát váram a városban.

Tartok benne túlélőkészletet: ernyőt, tictacot, ásványvizet, tartalék harisnyát, hajlakkot, törölközőt, sőt a gyerek tornacipője is itt maradt… Meg a múlt heti konferencián kapott anyag is…

Télen nehezebb kissé, ki-be szállni a kocsiból, kabát fel- kabát le, mert belefülledek, jó a fűtés. Valami könnyű, kényelmes és meleg dolgot kerestem, ami a klasszikus kabátot kiválthatja a mindennapokra, és ekkor jött a PONCSÓ.

 

Blézerre, kosztümre csak nagykabátot lehet venni, ami elegáns, de nem praktikus a kocsiban. A pufikabát könnyű, de sportos, meg kövérít, bő 44-es méret vagyok úgyis, így azt sem hordhatom egy jobb helyre. A poncsót csak magamra terítem, felkapom, stílusosan a kosztümhöz igazított színben.

Télen a nadrágos összeállításokat jobban szeretem, mert kissé fázós, meg kényelmes is vagyok. Ehhez jön egy laza, meleg felső és egy óriási, pihe- puha kasmírsál.

A jól szabott poncsókabát nem pusztán egy kivágott pléd!

Annak fazonja van, bármilyen meglepő. Ezt még az indiánok is tudták az Andokban, ahonnan a poncho maga eredt. Erre akkor jöttem rá, amikor az első poncsóm, amit menet közben vettem valahol, folyamatosan rám tekeredett, akadályozott, befújt alá a szél, ahelyett, hogy könnyített volna a helyzetemen.

A lezser, leplező fazonú poncsó is legalább akkora figyelmet igényel, mint egy „A vonalban” szabott kulikabát, ezért varrattam egyet.

Autóba való ki és beszálláshoz, napi rohanáshoz ez a jól szabott, stílusos poncsó a kedvencem, szabadon mozgok benne, nem gyűrődik össze alatta a kosztümöm, meg a blúzom, sőt a kocsi hátsó ülésén levő táskámhoz is könnyedén tudok hátranyúlni.

Ön is magára ismert az írás alapján?

Mivel vendégeink jó része is rohanó életmódot él, de a megjelenés is fontos számukra, jó néhány kényelmes- praktikus poncsó fazont terveztem, ezzel is segítve választásukat. Ízelítő kínálatunkból >>>


Kapcsolódó bejegyzések:

Ajánlott Bemutatók
Legfrissebb Bemutatók
Archívum
Keresés címkék szerint
Egyéb
bottom of page