top of page

Hogyan készüljek fel a molinó próbára?

Divatszalonunkban a ruhavarratás folyamatában fontos szerepet tölt be a molinó próba.

Ez egy olyan különleges esemény, ami nem mindennap fordul elő életünkben, így felkészülni is nehezebb rá. Kérdések fogalmazódhatnak meg bennünk.

  • Vajon mi fog történni egy ilyen próba során?

  • Hogyan készüljek a próbára?

  • Kell-e valamit magammal vinnem?

Milyen megnyugtató érzés, ha valaki segítő kezet nyújt felénk és elmagyaráz dolgokat, melyekre nem is gondolnánk.

Had osszunk meg Önnel pár gondolatot, amely kérésekkel találkozni fog nálunk varratáskor.


Elsőként az lesz a kérésünk, hogy a molinó próbáig szerezze majd be, illetve a próbákra hozza is el azokat a dolgokat, melyeket az esküvőn fog viselni. Úgy, mint fehérnemű, tehát melltartó, esetleg csípőszorítós body és alkalmi cipő.

Kérésünk nem alaptalan. Mindjárt megérti Ön is, hogy mire gondolunk!

Vegyük sorra egyenként a miérteket…


Melltartó


Legtöbbünknek a melltartó jótékony segítség az alakformálásban, azon kívül, hogy öltöztet is. Tisztában vagyunk vele, hogy a mellcsúcspontot is a melltartó határozza meg, amit nagyon fontos jól beállítanunk a molinó próbán. Minden melltartóban más helyre kerülhet ez a csúcspont, így akár a ruha elejének átalakítását is magával vonhatná, ha nem ugyanabban a melltertóban próbálnánk a ruhát, mint amiben viselni fogjuk. Ez történik például akkor is, ha szilikon pántra cserélünk egy sima melltartó pántot. A szilikon sokkal fixebb, rugalmatlanabb pánt, ami 2-3 cm-el is megemelheti mellünket. Ha ez a kívánságunk, akkor a kezdetektől fogva ilyen pánttal kell próbálnunk a ruhát.Csípőszorítós body


Mint tudjuk, a csípő leszorító body ideiglenesen centiket farag le a testünk méretéből, összeszorítva azt. Így érthető, hogyha ilyet szeretnénk az esküvőn viselni a ruhánk alatt, akkor már a próbán is ebben kell megjelennünk! Ellenkező esetben, ha a próbán nem használjuk a bodyt, de esküvőn mégis viselni szeretné azt, a ruha sajnálatos módon lógni fog Önön, hiszen nagyobb méretre készült a ruhája.

Összefoglalva tehát elmondhatjuk, hogy abban a fehérneműben kell a ruhát megpróbálnunk, amit majdan az esküvőn szeretnénk viselni. Csak ebben az esetben tudjuk garantálni Önnek a ruha kiválóságát.


Alkalmi cipő


Sarkalatos pont az alkalmi cipő sarkának magassága, hiszen, mint tudjuk, az testtartásunkat jelentősen befolyásolja. Egyrészt áldásos hatása van, hiszen jobban kihúzzuk magunkat, ha ilyet viselünk, viszont egyes esetekben jobban előre is dőlünk, így a ruha eleje lógni fog a normál testtartáshoz képest. Ezeket a testhelyzeteket figyelembe kell vennünk a próbán, például a ruha aljának beállításánál, hiszen megváltozik a ruha aljának síkja. Képzeljük csak el, hogyha a főanyagos próbán kellene változtatnunk a szoknya alján, ami mondjuk már csipkebordűrrel díszített. Azt nem tudjuk rövidebbre vágni, mert a csipke ékét, a bordűrt vágnánk le. Ezután dobhatnánk ki a félkész ruhát, és kezdhetnénk elölről a szabást, vagy bonthatnánk szét teljesen a szoknyát, hogy módosítsuk az alja vonalat. Ez bizony jelentős költségnövekedéssel járna, aminek egyikünk se örülne.

Ezért döntöttünk úgy, hogyha Ön elfelejtené magával hozni a megbeszélt dolgokat és úgy jönne a próbára, inkább elhalasztjuk azt és másik időpontot beszélünk meg Önnel. Nem szeretnénk kockáztatni az Ön megelégedettségét és a készruha kiválóságát sem.


Köszönjük megtisztelő figyelmét, hogy időt szakított írásunkra! Bízunk benne, hogy sikerült néhány kellemes percet szereznünk Önnek, míg sorainkat olvasta.

Ha szívesen megosztaná írásunkat barátnőjével, édesanyjával, nagyon köszönjük!

📧

Szeretne feliratkozni hírlevelünkre, hogy rendszeresen értesülhessen témáinkról?Kapcsolódó témáink:


コメント


Ajánlott Bemutatók
Legfrissebb Bemutatók
Archívum
Keresés címkék szerint
Egyéb
bottom of page