top of page

Illik nem illik. Esküvői illem kalauz

Mire elérkezik az idő, hogy gyermekünk esküvőjére készülünk, szinte biztosan tisztában vagyunk adottságainkkal, ismerjük stílusunkat, s tudjuk azt, hogy milyen ruhában érezzük jól magunkat és miben nem.Ezekre a dolgokra nagy szükségünk lesz akkor, amikor az örömanyaruhánkat kezdjük el megtervezni. Mire minden esküvővel kapcsolatos kérdést megválaszolunk, kialakul a fejünkben egy kép, hogy mit szeretnénk viselni az esküvőn.


Örömanyának lenni rendkívül megtisztelő szerep, mely a büszkeségen kívül kötelezettséggel is jár. Az esküvő megszervezése mára már nem feltétlenül az örömszülők feladata, viszont az esküvőn viselt ruha kiválasztása mindenképpen központi helyet foglal el.


Érdemes tisztában lennünk néhány illemszabállyal, hogy esküvőn mit illik viselnünk.


A „nagy napon” elegáns alkalmi ruhát illik viselni, mely lehet szoknyás, vagy nadrágos együttes, illetve egész ruha is. Szerencsére a mai kornak megfelelően az alkalmi nadrág minden további nélkül helyettesítheti a szoknyát. Tapasztalataink szerint sok hölgy választja a nadrágos együttest, amit csak támogatni tudunk, hiszen a legjobb tanács, amit adhatunk örömanyáinknak, hogy olyan öltözéket viseljenek, melyben megtanultak létezni. Ne az esküvőn kezdjünk el számunkra ismeretlen ruhadarabot viselni, hiszen épp elég megterhelő már maga az a szerep, amit betöltünk a nagy napon, ne kelljen még feszengeni is számunkra ismeretlen öltözékben.A megfelelő alkalmi anyag felhasználásával a legegyszerűbb alapruha is sikkes, ünnepélyes viseletté válik. Azt jó, ha tudjuk, hogy ha a klasszikus elegancia szerint szeretnénk öltözködni, akkor térd fölött érő szoknyát nem illik viselnünk. A midi, vagy a hosszú szoknya megfelelő választás. Természetesen a gyakorlatban vendégünk személyes alkatát figyelembe véve teszünk javaslatot a szoknya, vagy ruha hosszára, figyelemmel az esküvő helyszínére. Mit értünk ezen? Például murvás, kavicsos terepen tartandó esküvő esetén nem ajánljuk a földig érő szoknya viselését.Folytatva az illem útját, fontos megemlítenünk, hogy spagetti pántos felsőt nem illik viselnünk a nagy napon. Egy icipici ujj feltétlenül takarja vállunkat. Templomi esküvőn előírás szerint könyököt is takaró ujja hosszat kell viselnünk. Erősebb kar esetén ¾-es ujjú, vagy hosszú ujjú felsőt válasszunk.

A csipkével kombinált felső, azért is jó választás a nyári esküvőkön, mert a csipkeujja megfelelő szellőzést biztosít az anyag lyukacsos textúrájával. Így hosszúujjú felső viselése esetén sem fülledünk bele abba. A ruhánk dekoltázsával is bánjunk úgy, mint vállunkkal tettük. Ízlésesen fedjük el egy szép anyaggal, a mély dekoltázst hagyjuk más alkalomra.Az örömanyaruha színének kiválasztásánál sokkal nagyobb szabadságunk van.

Mindössze 3 féle szín használata kerülendő: a fehér, hiszen az a menyasszony színe, a fekete, mert az a gyász színe és a piros, hiszen az a menyecske színe.

Mégis, ha adhatunk egy jó tanácsot az örömanya ruha színének kiválasztásakor, az a következő lenne:

Feltétlenül vegyük figyelembe, hogy milyen színek állnak jól, milyen szín csoportokat szeretünk viselni. Hiszen egy jól megválasztott szín belesimul az összhatásba.


A ruhát mindig mi keltjük életre személyiségünkkel, kisugárzásunkkal. Ettől lesz a ruha az a RUHA, amit mindig is szerettünk volna.


Köszönjük megtisztelő figyelmét, hogy időt szakított írásunkra. Bizunk benne, hogy sikerült néhány kellemes percet szereznünk Önnek, míg sorainkat olvasta.

Ha szívesen megosztaná írásunkat barátnőjével, édesanyjával, nagyon köszönjük!


📧


Szeretne feliratkozni hírlevelünkre, hogy rendszeresen értesülhessen témáinkról?


Kapcsolódó témáink:

Comments


Ajánlott Bemutatók
Legfrissebb Bemutatók
Archívum
Keresés címkék szerint
Egyéb
bottom of page