top of page

A molinó próba eredményessége Önön is múlik!

A molinó próba eredményessége Önön is múlik...



Engedjék meg nekünk, hogy kicsit másképp kezdjük a mai írásunkat.

Most, az elfoglalt nő szerepében tündökölnénk, amikor a hétköznapi forgatagban álljuk meg helyünket.

Néha elgondolkodom azon, hogyan is vagyunk mi, nők „összeszerelve”. Hogyan is tudunk annyifelé figyelni? Az természetes, hogy egy időben sok-sok dolgot csinálunk szinkronban. A főzés, mosás természetesen párhuzamosan megy, de már írjuk a bevásárló listát, közben elolvasunk egy cikket a Nők Lapjából, és még sorolhatnám. Hétköznapi kép, megszoktuk már. Önnek is ismerős?


El se tudom képzelni, hogy tud az agyunk ennyi fele koncentrálni. Kinek így, kinek úgy megy, nem vagyunk egyformák abban, hogy mennyire tudunk mindenre megfelelő mélységig figyelni. Viszont arra már rájöttünk, hogy ennek megvannak a maga veszélyei. Mármint, hogy nem mindig tudunk ugyanolyan intenzitással figyelni a dolgainkra. Tudom, hogy nem lehet mindig 100%-on teljesíteni, de mindig arra törekszünk, hogy a maximumot nyújtsuk. És itt vezetném át a gondolatokat a molinó próbán történtekre. Hogy mi is kellene, hogy történjen a molinó próbán.



A molinó próba célja, hogy Ön teljes valójában lássa a készülő ruháját, még mielőtt a luxus minőségű alapanyagból szabnánk, s varrnánk meg azt. Segítve Önt, hogy beleszólhasson a készülő ruha részleteibe. Hogy eldöntse, kényelmes-e a ruha, tetszik-e a hossza, elég szűk-e, elég bő-e, vagy, hogy megfelelő-e a nyakkivágása és még sorolhatnánk. A lényeg, hogy változtatni tudunk anélkül, hogy tönkre tennénk a majdani ruha minőségét, ami egy csapásra bekövetkezne, ha nem alkalmaznánk a molinó próbát.


Amikor Ön megérkezik hozzánk a molinó próbára, mi arra vágyunk, hogy csak ránk figyeljen! Kapcsolja ki a külvilágot, hangolódjon rá a közös munkára, a készülő ruhájára. Nem élhetünk a „majdban „, hogy a főanyagos próbán majd meglátom a ruha hosszát, vagy majd meglátom az elvágás helyét. Az már késő lenne. Mi akkor és ott tudunk változtatni következmények nélkül, külön költségek nélkül a ruhán. Mert mi is történik a molinó próba után… ?

Mi a molinóból készült ruha alapján leigazítjuk az Ön személyes szabásmintáját, majd kiszabjuk az alapanyagokat (szövet, csipke, bélés, segédanyagok), s elkészítjük a főanyagos próbára a ruhát.



Hogyha Ön ekkor szeretne változtatni a ruháján, akkor az imént felsorolt munkafolyamatokat dobjuk sutba és kezdjük elölről a munkát. Érthető a költségnövekedés ebben az esetben. Elölről kezdve kell megismételnünk a munkát.



Ezt elkerülendő, kérjük Önt arra, hogy teljes valójában, tehát gondolataival ránk figyelve, az alkalmi cipőjét és melltartóját magával hozva jöjjön a molinó próbára. Ha a munkát együttműködésben, közös figyelemmel visszük végig, akkor nem csak az elkészült ruha lesz tökéletes, de maga a ruhakészítés folyamata is felejthetetlen élménnyé válik mindannyiunk számára.


Köszönjük megtisztelő figyelmét, hogy időt szakított írásunkra! Bízunk benne, hogy sikerült néhány kellemes percet szereznünk Önnek, míg sorainkat olvasta.


Ha szívesen megosztaná írásunkat barátnőjével, édesanyjával, nagyon köszönjük!

📧

Szeretne feliratkozni hírlevelünkre, hogy rendszeresen értesülhessen témáinkról?



Kapcsolódó témáink:



Ajánlott Bemutatók
Legfrissebb Bemutatók
Archívum
Keresés címkék szerint
Egyéb
bottom of page